4 νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού στον Σαραντάπορο

Μετά από ολιγόωρες έρευνες εντοπίστηκε το ελικοπτέρου τύπου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας το ίχνος του οποίου αγνοείτο από τις 07.50 σήμερα το πρωί.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη του πληρώματος και δύο Ανώτατοι Αξιωματικοί από την 1η Στρατιά, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στην Λάρισα όπου το ελικόπτερο σταμάτησε. Το αρχαίο UH-1H χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας στις 07:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν ένα ελικόπτερο AS 332C1 Super Puma ένα ελικόπτερο AB-205A-1 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Στο σημείο που εντοπίστηκε το ελικόπτερο έχουν φτάσει ομάδες διασωστών οι οποίοι εντόπισαν 4 νεκρούς και μια τραυματία, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 424 ΓΣΝΣ της Θεσσαλονίκης.

Οι νεκροί είναι ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζής.  Εκτός κινδύνου είναι η μοναδική επιζήσασα Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

 

Γιώργος Τσιμπούκης