66χρονος Γάλλος υπήκοος συνελήφθη να φωτογραφίζει την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας

Γάλλος υπήκοος 66 ετών συνελήφθη από την Αστυνομία έξω από την 117 ΠΜ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και να φωτογραφίζει εγκαταστάσεις και αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive  ο 66χρονος Γάλλος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ιράκ και την Αλγερία και αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον της ΕΥΠ η οποία ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Γάλλος υπήκοος είχε τραβήξει με την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή Canon συνολικά 20 φωτογραφίες των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου και των αεροσκαφών που βρίσκονταν εκεί.

Ο 66χρονος αν και είχε δει τις προειδοποιητικές πινακίδες έξω από την αεροπορική βάση για την απαγόρευση φωτογράφισης της μονάδας τις αγνόησε διότι όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς  στην χώρα του δεν απαγορεύεται η φωτογράφιση τέτοιων χώρων.

Όπως αποδείχτηκε ο Γάλλος είχε νοικιάσει μαζί με τη γυναίκα του κατάλυμα απέναντι από την Διασπορά της 117 ΠΜ.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΥΠ αποδείχτηκε τελικά ότι ο 66χρονος Γάλλος δεν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες και ότι πρόκειται για έναν ερασιτέχνη φωτογράφο, με μεγάλη αγάπη για την πολεμική αεροπορία και τα αεροπλάνα γενικότερα.

Ωστόσο ο 66χρονος Γάλλος αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφωρο για την φωτογράφιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Γιώργος Τσιμπούκης