Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Χαλέπι

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο του Χαλεπίου.

Στον βόρειο τομέα της πόλης και πιο ειδικά στην κουρδική περιοχή Sheikh Maqsood έχουν συγκεντρωθεί άνδρες της αντιπολίτευσης και λοιπών ανταρτικών ομάδων που μάχονται κατά του Assad.

Σύμφωνα με Ρωσικό Κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στην εν λόγω περιοχή έχει εντοπιστεί δύναμη Τούρκων στρατιωτών γεγονός που εάν επαληθευτεί αποτελεί σαφέστατη πρώτη άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στις μάχες στην πόλη του Χαλεπίου όχι όμως και του βορείου μετώπου αφού εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το Τουρκικό πυροβολικό πλήττει στόχους του ISIS και των Κούρδων του Καντονιού του Αφρίν με στόχο την διατήρηση των εδαφών που ελέγχουν οι δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης και των ανταρτικών ομάδων.

Στην περιοχή του Χαλεπίου βόρεια και νότια της πόλης εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη συνδυασμένη επίθεση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης μαζί με άνδρες ανταρτικών ομάδων συνολικής ισχύος 2.000 ανδρών οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις, αφού η πτώση του Χαλεπίου στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την αντιπολίτευση.

Η συνδυασμένη επίθεση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και των ανταρτών στο βόρειο και νότιο μέτωπο του Χαλεπίου αποτελεί την τελευταία ίσως απόπειρα για την αποτροπή της κατάληψης της πόλης από τις δυνάμεις του Assad.

Οι μάχες εντοπίζονται στον κουρδικό τομέα του Χαλεπίου την περιοχή Sheikh Maqsood, στις περιοχές Sukkari, Al Daeda, Al Qasiliah, Al Fardos, στον ανατολικό τομέα του Χαλεπίου ο οποίος ελέγχεται από την αντιπολίτευση και στην περιοχή Qarassi, νότια του Χαλεπίου.

 

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.