Αυτή είναι η ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ αλλά και μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών είτε σε αυτή την βουλή είτε στην επόμενη.

Όμως η απειλή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πλέον καμιά σημασία. Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, πριν λίγες ημέρες ζήτησε από τους Έλληνες να σταματήσουν να τραγουδούν στις παρελάσεις το «Μακεδονία ξακουστή».

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR, η Σεκερίνσκα κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά… δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, και έκανε λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια.

Και αυτή είναι η ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί με την υπογραφή  απέκτησαν δικαιώματα που δεν είχαν πριν από αυτήν. Οι Σκοπιανοί δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν καμιά επικύρωση της Συμφωνίας για να διεκδικούν και να απαιτούν.

Πριν τις Πρέσπες, ποτέ δεν απαίτησαν κάτι ανάλογο, δεν τους είχε δώσει κανείς το δικαίωμα. Σήμερα πήραν ότι ήθελαν, και το επόμενο διάστημα, η Συμφωνία θα είναι ένα χαρτί ξεχασμένο

Πέτρος Ούτσης