Αμερικανός Πρόεδρος – Τα δίκτυα 5G θα αποτελέσουν πυλώνα ευημερίας και ασφάλειας των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. θα περιορίσουν τους κανονισμούς και θα απελευθερώσουν την τεχνολογία 5G εν μέσω ανταγωνισμού με την Κίνα και άλλα έθνη για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς τηλεπικοινωνιών

«Ο τεχνολογία 5G είναι ένας αγώνας που η Αμερική πρέπει να κερδίσει», δήλωσε ο Trump την Παρασκευή από τον Λευκό Οίκο. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία άλλη χώρα να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτήν την ισχυρή βιομηχανία του μέλλοντος».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημοπρασία για να επιταχύνει την εφαρμογή υπερσύγχρονων ασύρματων επικοινωνιών 5G, καθώς και τη διάθεση περισσότερων από 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση των κινητών συνδέσεων στις αγροτικές περιοχές.

HΠΑ και Κίνα βρίσκονται αντιμέτωπες στην κούρσα τεχνολογικής υπεροχής με επίκεντρο τα δίκτυα ασύρματης τεχνολογίας πέμπτης γενιάς 5G, μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από προστατευτισμό και οικονομικό εθνικισμό, μία τάση που τείνει να επεκταθεί πέραν του εμπορίου. Η τεχνολογία αιχμής αναδεικνύεται στο νέο πεδίο οξείας αντιπαράθεσης, με την Κίνα να μπαίνει ανοικτά στο στόχαστρο των ΗΠΑ και να συμπαρασύρει μαζί και τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, που βρίσκονται στο μέσον των δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη.

Via Diplomacy