Απίστευτη φράση Ν. Τόσκα: Ο Σφακιανάκης ήταν δημοσιοσχετίστας!

Με έναν απίστευτο απαξιωτικό χαρακτηρισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας επιχείρησε να αποδομήσει και παράλληλα να δικαιολογήσει την απομάκρυνση του τέως πλέον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Μολονότι ο κ. Σφακιανάκης ουσιαστικά ίδρυσε την Δίωξη το 1995 και προσέφερε για περισσότερα από 20 χρόνια τις υπηρεσίες του στο συγκεκριμένο πόστο, ο κ. Τόσκας ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε στη Βουλή «δημοσιοσχεσίστα που αφιέρωνε πολύ χρόνο στα κανάλια»! Η παραπάνω φράση πάγωσε την Ολομέλεια, ωστόσο ο κ. Τόσκας δεν έμεινε εκεί και συνέχισε: «Η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας  έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες του καθενός και την ικανότητα να προσφέρει αστυνομικά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης»!

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης υποστήριξε ότι τον κ. Σφακιανάκη τον γνώρισε όταν «προσπαθούσε να στήσει αυτό που εμείς δεν καταλαβαίναμε», ενώ χαρακτήρισε «ακατάληπτο ανοσιούργημα» την απομάκρυνση του.

Ο κ. Τόσκας απάντησε λέγοντας ότι η διαδικασία των κρίσεων γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια  και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «δημιουργήσουμε τις δομές που χρειάζονται για την εξυπηρέτηση του συνόλου».

Αλέξανδρος Διαμάντης liberal.gr

Via Diplomacy