Αποστολάκης: Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC

Τους σπουδαστές της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και μίλησε για τις πτυχές που συνθέτουν το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Αναφερόμενος στην ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας  και Ελλάδας ο κ. Αποστολάκης μίλησε για τις ενέργειες που κάνει η χώρα μας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η Ελλάδα σε συντονισμό με την Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτερους διεθνείς δρώντες, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ακολούθως, ο υπογράμμισε τη διπλή διάσταση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό πεδίο αναφέρθηκε στην ισχυρή αποτρεπτική επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε διακλαδικό επίπεδο, καθώς και στην κρίσιμη συνδρομή τους σε ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Στο εξωτερικό πεδίο μίλησε για την ενεργό συμμετοχή τους τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του ΟΗΕ όσο και στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αμυντικής διπλωματίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και αναφέρθηκε σε μέτρα τα οποία αποσκοπούν τόσο στη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης όσο και της καθημερινότητάς τους.

Via Diplomacy