Αποτέλεσμα του Στρατηγικού Διαλόγου – Πρώτη συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών στο Sandhurst Military Skills

Ο ετήσιος διαγωνισμός στρατιωτικών δεξιοτήτων Sandhurst πραγματοποιείται στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ  (12/13-4) Παρασκευή και το Σάββατο. Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 1967, έχει αλλάξει μορφή πλέον και πρόκειται για έναν διήμερο αγώνα όπου εκτός από τις ομάδες του West Point, ROTC, συμμετέχουν και άλλες χώρες. Φέτος για πρώτη φορά συμμετέχει και Ελληνική ομάδα, που ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ και η συμμετοχή των Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), αποφασίσθηκε στα πλαίσια του Στρατηγικού Διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αν και η Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αγώνας διεξάγεται πάντα στο West Point. Ο διαγωνισμός Sandhurst ξεκίνησε το 1967 στο West Point παρουσιάστηκε ένα σπαθί του Βρετανού αξιωματικού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως βραβείο για την προώθηση της στρατιωτικής αριστείας.

Το 1975 ο ανταγωνισμός άρχισε να έχει την σημερινή μορφή του με διάφορες ομάδες να συμμετέχουν σε διαφορετικές προκλήσεις για να τεστάρουν τις στρατιωτικές τους δεξιότητες.


Το West Point κυριάρχησε στο Sandhurst  τις πρώτες τρεις δεκαετίες και κέρδιζε κάθε χρόνο από το 1967 έως το 1992. Αυτό το σερί έσπασε το 1993, από βρετανική για να κερδίσει στον αγώνα που διεξήχθη κατά μήκος του ποταμού Hudson.

 

Via Diplomacy