Αραβικής καταγωγής Ισραηλινός πολίτης υποστηρικτής του ISIS πέρασε με αιωρόπτερο στην Συρία

Ισραηλινός πολίτης αραβικής καταγωγής, υποστηρικτής του ISIS, πέρασε με αιωρόπτερο στην Συρία από τα υψώματα του Γκολάν στα εδάφη που ελέγχει η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση.

Το περιστατικό καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο στις 24 Οκτωβρίου και για πολλές ώρες οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έψαχναν να βρουν τον άγνωστο αιωροπτεριστή, πιστεύοντας ότι παρασύρθηκε από τον αέρα στην Συρία.

Τελικά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι το άτομο που εισήλθε παράνομα στην Συρία από τα υψώματα του Γκολάν χρησιμοποιώντας ένα αιωρόπτερο είναι αραβικής καταγωγής υποστηρικτής των ισλαμιστικών ομάδων στην Συρία και εισήλθε στην γειτονική χώρα με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο, ώστε να ενταχτεί στις δυνάμεις του ISIS ή άλλη ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το ISIS και οποιαδήποτε Σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση που μάχεται στην Συρία χαρακτηρίζεται πλέον ως τρομοκρατική.

Επιπλέον οποιοσδήποτε πολίτης του Ισραήλ που αποφασίζει να ενταχτεί στις δυνάμεις των παραπάνω οργανώσεων στη Συρία θα χάνει την υπηκοότητα, αφού θα μάχεται στις τάξεις του εχθρού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Moshe Ya’alon μερικές δεκάδες Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής έχουν ταξιδέψει μέσω Τουρκίας στη Συρία για να ενταχτούν στο ISIS και σε άλλες ισλαμιστικές ομάδες και οργανώσεις και όπως επεσήμανε δεν έχουν επιστρέψει στο Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια του αραβικής καταγωγής Ισραηλινού πολίτη να ενταχτεί σε κάποια από τις ισλαμιστικές οργανώσεις, αποτελεί ακόμη μια περίπτωση σαν και αυτές που ανέφερε ο υπουργός, απλά πραγματοποιήθηκε με ένα ανορθόδοξο τρόπο και δεν έχει καμία σχέση με τα δημοσιεύματα για κατάρριψη Ισραηλινού μαχητικού από το ISIS και την σύλληψη του πιλότου αυτού.

Άλλωστε είναι γνωστό στους ειδικούς αναλυτές ότι τα Ισραηλινά μαχητικά ίπτανται σε μεγάλο ύψος και το ISIS δεν διαθέτει αντιαεροπορικά μέσα για την εξουδετέρωση στόχων σε μεγάλο ύψος…..

Γιώργος Τσιμπούκης