«Το δέλτα» – Φτιάχνουμε από την αρχή το πολιτικό σύστημα της χώρας

Μια πρωτοβουλία πολιτών που στόχο έχει την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών παρουσιάστηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου από τον διεθνολόγο-επικοινωνιολόγο Σταύρο Καλεντερίδη και την διεθνολόγο Κατερίνα Μετιτανίδου, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην Αθήνα.

Το δέλτα: H πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία στην Ελλάδα στηρίζεται σε 10 ιδέες «κοινής λογικής», σε πολιτικές δηλαδή μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται κοινώς αποδεκτές μεταξύ των οποίων είναι:

  • Το τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστικών από τους πολιτικούς
  • Την κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων των βουλευτών και υπουργών
  • Την απόλυτη ανεξαρτησία των δήμων και των περιφερειών
  • Την υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων, κ.ά.

Πάνω απ΄όλα όμως το δέλτα προωθεί τη Δημοκρατία, στη συμμετοχική και ενισχυμένη μορφή της κατά την οποία ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ ταυτόχρονα πρεσβεύει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα ικανό να μας ενώσει κατά την προσπάθεια επίτευξης του.

 Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα. Η αύξηση των υποστηρικτών θα οδηγήσει σε ανάλογη κλιμάκωση της πολιτικής μας πίεσης προς το πολιτικό σύστημα, με προσέγγιση βουλευτών και αξιωματούχων για την προώθηση ιδεών και πρακτικών «κοινής λογικής» στη χώρα. Με τη συγκέντρωση σημαντικής πολιτικής δύναμης μέσω υποστηρικτών, το δέλτα θα καταλήξει στη δημιουργία πολιτικού φορέα ικανού να εκφράσει τους υποστηρικτές του.

 Προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν διατίθεται το αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο www.todelta.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: connect@todelta.gr

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.