Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας Frontline ότι βυθίστηκε το τάνκερ

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν το πετρελαιοφόρο της νορβηγικής εταιρείας Frontline έχει βυθιστεί μετά τη φερόμενη επίθεση που δέχτηκε στον Κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με κάποια μέσα, το πετρελαιοφόρο Front Altair, που ανήκει στην εταιρία Frontline, έχει βυθιστεί. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε ότι το τάνκερ έχει βυθιστεί, λέγοντας ότι ακόμα επιπλέει αλλά φλέγεται.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Al-Mayadeen του Λιβάνου ισχυρίστηκαν ότι το βυτιοφόρο βυθίστηκε στα νερά του Κόλπου.

Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση μέχρι στιγμής, η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Ταϊβάν CPC δήλωσε νωρίτερα ότι το πετρελαιοφόρο που μετέφερε καύσιμα από τη Μέση Ανατολή είχε χτυπηθεί από τορπίλη.

Εκπρόσωπος της συνοριακής φρουράς του Ομάν επιβεβαίωσε στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet ότι τουλάχιστον ένα πετρελαιοφόρο είχε δεχτεί επίθεση στον Κόλπο του Ομάν.

Νωρίτερα σήμερα, η τηλεόραση του Ιράν έκανε γνωστό ότι δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο πετρελαιοφόρα το πρωί της Πέμπτης, περιγράφοντας το συμβάν ως «επίθεση».

Via Diplomacy