Δημιουργικό το 2014 για το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας

Μια δημιουργική χρονιά ήταν το 2014 για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (ΣΕΕΣ) που διοργάνωσε πριν λινές μέρες την ετήσια εκδήλωση της Κοπής Πίτας στο ξενοδοχείο Metropol. Ο ΣΕΕΣ αποτελεί ένα δυναμικό οργανισμό που ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των μελών του, προάγει τα συμφέροντα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Σερβία και έχει ένα δίκτυο επαφών με Επιμελητήρια και αλλους συνδέσμους επιχειρήσεων.

Η διευθύντρια του ΣΕΕΣ κα. Φανίνα Κοβάσεβιτς είναι το πρόσωπο που συνέλαβε τα μέγιστα στο να αποδειχθεί το 2014 μια πολύ πετυχημένη χρόνια καθώς είναι η υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την εξωστρέφειά του.

Fanina
Η Φανίνα Κοβάσεβιτς διευθύντρια του ΣΕΕΣ

Στην Κοπή της Πίτας παρευρέθησαν τα μέλη του ΣΕΕΣ, οι εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Σερβία, οι εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, καθώς και εκπρόσωποι αρκετών εμπορικών επιμελητηρίων. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΣ, κ. Φίλιππος Καραμανώλης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ανέφερε ότι το 2014 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για το ΣΕΕΣ.

Karamanolis
Ο Φίλιππος Καραμανωλης πρόεδρος του ΣΕΕΣ

Ο κ. Καραμανώλης παρουσίασε τις δραστηριότητες του ΣΕΕΣ για την περίοδο του 2014 και δήλωσε ότι εκτός από τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και τις χορηγίες των εκδηλώσεων που προάγουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ο ΣΕΕΣ πραγματοποίησε επαφές με άλλα Επιμελητήρια και ομοειδείς Συνδέσμους. Επίσης επισήμανε ότι η αύξηση των νέων μελών αποδεικνύει ότι η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σερβία και η συμβολή τους στη Σερβική οικονομία παραμένει σημαντική, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.

O κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία
O κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία, κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης χαιρέτησε τους παρόντες και ευχαρίστησε το ΣΕΕΣ για την υποστήριξη των δράσεων της Πρεσβείας τόσο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο Πρέσβης της Ελλάδας επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία της Πρεσβείας και του ΣΕΕΣ στην προκήρυξη του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου σε εταιρείες- μέλη του Συνδέσμου είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ο ΣΕΕΣ έχει βραβεύσει τα μέλη που υποστηρίζουν τις δραστηριότητές του για περισσότερα από δέκα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΕΕΣ τα ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη συνεισφορά τους. Με την ευκαιρία αυτή, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, κ Χρήστος Τσεμπεράς δήλωσε ότι κατά την ίδρυση του ΣΕΕΣ, το 2003, ο Σύνδεσμος απαριθμούσε μόνο πέντε μέλη, ενώ σήμερα απαριθμεί 70 εταιρείες-μέλη.

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν για την μακροχρόνια συνδρομή μέλους στο ΣΕΕΣ είναι: AD FABRIKA ŠEĆERA ŠAJKAŠKA, AXON COMPANY, COCA-COLA HELLENIC, DIASTASI CONSTRUCTION, EKO, ETEM ZA SCG, EUROBANKA, INTERALLIS CHEMICALS, IKRP ROKAS I PARTNERI, MELLON SERBIA, PIREUS BANK, S.P.EURODOM CO.CO., VEROPOULOS, VOJVODJANSKA BANKA.

Η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή κοπή πίτας και ο τυχερός που πέτυχε το φλουρί ήταν ο κ. Καρακώστας, διευθυντής της εταιρείας Bluegrass. Ο ΣΕΕΣ ασκεί με επιτυχημένο τρόπο μια ουσιαστική οικονομική διπλωματία που προάγει τα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας μας στη Σερβία.

To ΔΣ του ΣΕΕΣ υποδέχεται τους καλεσμένους
To ΔΣ του ΣΕΕΣ υποδέχεται τους καλεσμένους

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.