Διπλωματική στήριξη της Μόσχας στο Πεκίνο – Συνάντηση Σι με Πούτιν την ημέρα έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Την στγιμή που η Δύση κάνει «Διπλωματικό μποϋκοτάζ» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στηρίζει την Κίνα και θα συναντηθεί με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την ημέρα έναρξης, ανακοίνωσε η Μόσχα την Παρασκευή.

«Ετοιμαζόμαστε για μια επίσημη ρωσο-κινεζική σύνοδο κορυφής», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου. Ο Λαβρόφ είπε ότι οι συνομιλίες στις 4 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο μεταξύ Πούτιν και Σι, αλλά θα περιλαμβάνουν επίσης «πλήρους κλίμακας διαπραγματεύσεις στο υψηλότερο επίπεδο» των δύο κυβερνήσεων.

Το πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ δύο από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου θα είναι σε πλήρη αντίθεση με το «διπλωματικό μποϊκοτάζ» των Αγώνων που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και πολλές άλλες χώρες λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ρωσία ως έθνος απαγορεύεται να συμμετάσχει σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον ρόλο της σε ένα τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ, αλλά οι Ρώσοι αθλητές μπορούν να αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία

ViaDiplomacy Newsroom