Ερντογάν σε Πούτιν και Ποροσένκο- Βρείτε διπλωματική λύση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του από τη Ρωσία και την Ουρκανία, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο αντίστοιχα, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το περιστατικό στο στενό του Κερτς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sputnik μέλος της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ερντογάν κάλεσε να εξευρεθεί διπλωματική λύση στην κρίση.

«Σήμερα ο πρόεδρός μας είχε τηλεφωνικές συζητήσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Πέτρο Ποροσένκο. Σε κάθε μία από αυτές τις συζητήσεις, συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ο πρόεδρός μας εξέφρασε την ανησυχία του στους δύο εταίρους του για την κατάσταση και τόνισε την αναγκαιότητα διπλωματικού συμβιβασμού», δήλωσε συγκεκριμένα η πηγή.

Την περασμένη Κυριακή, η Ρωσία κατέσχεσε τρία ουκρανικά πλοία για είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό Κερτς, στα ανατολικά της Κριμαίας.τα ουκρανικά πλοία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να σταματήσουν και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Avatar