Εξηγήσεις ζήτησαν οι Ρώσοι από τον Πάνο Καμμένο για την έντονη παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στην Ρωσία δεν πραγματοποιήθηκε και στο καλύτερο κλίμα όπως θα περίμενε η Ελληνική Κυβέρνηση

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ο Ρώσος ομόλογός του Πάνου Καμμένου,  Sergei Shoigu, ζήτησε ουσιαστικά εξηγήσεις για την έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

“Πρέπει να συζητήσουμε την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας στην επικράτεια της Ελλάδας. Σήμερα, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα από τον ψυχρό πόλεμο. Η ένταση και η κλίμακα των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων έχουν αυξηθεί με επιθετικό σχεδιασμό” ανέφερε ο Ρώσος υπουργός άμυνας.

Αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο του “ΟΧΙ” και συνεχάρη τον Ελληνικό λαό για την εθνική εορτή (28 Οκτωβρίου 1940) και τον αγώνα κατά του φασισμού, “οι ένδοξες σελίδες του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου ενώνουν τους λαούς μας”,- σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

” Η Ελλάδα ήταν πάντα και παραμένει σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή της Μεσογείου, η οποία για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα το 2016 , και αναμένουμε επίσης την επίσκεψη της Ελληνικής ηγεσίας στη χώρα μας Τον Δεκέμβριο “,- είπε ο Σεργκέι Σογκίου αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος  δήλωσε ότι η Αθήνα είναι πρόθυμη για συνεχή στρατιωτική  συνεργασία με τη Ρωσία.

” θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια έχει στρατηγική εταιρική σχέση με τη Ρωσία, και διαθέτει επίσης οπλικά συστήματα που παράγονται από τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία. Ως εκ τούτου θα θέλαμε να συζητήσουμε τρόπους για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας “,- δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.

Κατάθεση στεφάνου του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο

Όλη η δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergei Shoigu. Είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν παραδοσιακές σχέσεις και στον αμυντικό και στο διπλωματικό τομέα. Φέτος κλείσαμε 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο λαοί, ανεξαρτήτως του διεθνούς περιβάλλοντος, μπορούν και συνεννοούνται, μπορούν και συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της ειρήνης, της δημοκρατίας και προς όφελος των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδος.

Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδιαίτερα μέσα από την Ορθόδοξη πίστη. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Συμφωνήσαμε ότι θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα προκειμένου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και η διοργάνωση της Διυπουργικής Επιτροπής, να μπορέσουν να ανοίξουν μια καινούρια εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Στις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες, συνεχίζουμε την υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που κατέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση, στην ανταλλαγή πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης στην περιοχή μας».

ViaDiplomacy Newsroom