Για ακόμη μια φορά θυσιάζεται το συμφέρον της χώρας για το συμφέρον των κομμάτων

Δεν είναι η πρώτη φορά, από την επανάσταση και την δημιουργία των πρώτων πολιτικών κομμάτων, το συμφέρον τους ήταν πάντα πάνω από της χώρας και των μέλλον των επόμενων γενεών. Αυτό που κάνει την διαφορά σήμερα, είναι ότι ο λαός το μαθαίνει Live και όχι μετά από δεκάδες χρόνια όταν οι πρωταγωνιστές θα έχουν αποσυρθεί σε άλλα ¨»Βασίλεια».

Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε αυτό το σταυροδρόμι του χρόνου, όπου οι αποφάσεις που έχει πάρει η θα κληθεί να πάρει στο προσεχές μέλλον θα καθορίσουν μέχρι και τα «σκληρά» σύνορα της. Δυστυχώς όμως για την ίδια, αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλούνται να τις διαχειριστούν πολιτικοί ηγέτες που πράττουν αποκλειστικά για το προσωπικό και κομματικό τους όφελος.

Ο Υπουργός Άμυνας είναι μια τέτοια περίπτωση, και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό είναι ο ίδιος. Η θέση που κατέχει είναι μια από τις πέντε πιο σημαντικές στην χώρα, είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι ψηλά και μάλιστα στις πρώτες θέσεις όσο αφορά την εκτίμηση που έχει ο Ελληνικός Λαός προς τον ρόλο τους και τα στελέχη.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε στην άκρη αυτόν τον σημαντικό του ρόλο, και σε όλη την διάρκεια της θητείας του λειτούργησε μόνο ως αρχηγός κόμματος, και μάλιστα, ενός κόμματος που θεωρητικά (για τον ίδιο) κρατούσε στα χέρια του την διακυβέρνηση και την τύχη της χώρας.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε γεγονότα και δηλώσεις, είναι πλέον γνωστά. Όμως η αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό εξωτερικών – μετά από την απομάκρυνση του τελευταίου – αποδεικνύει ότι ο Υπουργός Άμυνας λειτουργεί εγωιστικά μόνο για το προσωπικό του όφελος, ούτε καν για το κομματικό.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αναφερθούμε, είχε την ευκαιρία την σταματήσει πριν την υπογραφή της και δεν το έκανε. Όμως την ώρα που η Τουρκία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να κερδίσει στο εσωτερικό της και την Συρία, ο Υπουργός Άμυνας εξακολουθεί να μειώνει τον ρόλο του ως υπουργός, που δεν του ανήκει και σε λίγες μέρες θα την κατέχει άλλος, και να χάνει τελείως την εκτίμηση των στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις.

Η απάντηση του ίδιου σε σχόλιο του δημοσιογράφου  Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έλεγε: «Πάνο φρόνιμα, η Επανάσταση θέλει πόλεμο!», ο κ. Καμμένος σημείωνε: «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…» είναι η απόδειξη ότι ο Πάνος Καμμένος η μόνη σημαντική υπηρεσία που έχει να προσφέρει αυτή την στιγμή στην χώρα, είναι η αποχώρηση του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πέτρος Ούτσης