Γιατί ο Πρωθυπουργός ζήτησε για πρόεδρο της επιτροπής για την Θράκη την Ντόρα Μπακογιάννη

Τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ως πρόεδρο της Επιτροπής ο Πρωθυπουργός προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη ενώ το το πόρισμα της Επιτροπής αυτής θα πρέπει να υποβληθεί εντός  έξι μηνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζήτησε τυχαία να γίνει πρόεδρος της επιτροπής αυτής η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός εξωτερικών έχει άριστες σχέσεις με τους μουσουλμάνους της περιοχής και ειδικά με τον Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος επηρεάζει τους μουσουλμάνους σε σημείο που είναι ανταγωνιστικός και στον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου.

Αν η επιτροπή αυτή ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανάπτυξη της Θράκης θα έχει πολλά στοιχεία για να παρουσιάσει ένα μοντέλο, Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, FSRU, IFB, Εγνατία Οδός, Σιδηροδρομική Εγνατία, είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα.

Όμως, στην επιτροπή αυτή αν γίνει και συζήτηση για άλλα θέματα που επηρεάζουν την οικονομία, η πρακτική Ντόρα Μπακογιάννη θα πρέπει να συμβουλευτεί και άτομα πέρα από το στενό κύκλο των Αθηνών, οι οποίοι κάνουν προτάσεις καταστροφικές για την Θράκη

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.