Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και Άγκυρα προσπαθούν να καταργήσουν την «Θρακική Σαρία»

«Η υπαγωγή της υπόθεσης στη δικαιοδοσία του Μουφτή είναι αμετάκλητη και αποκλείει τη δικαιοδοσία των τακτικών δικαστηρίων για τη συγκεκριμένη διαφορά. Εάν οποιοδήποτε από τα μέρη δεν επιθυμεί την υπαγωγή της υπόθεσής του στη δικαιοδοσία του Μουφτή, δύναται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, κατά τις κοινές ουσιαστικές και δικονομικές διατάξεις, τα οποία σε κάθε περίπτωση έχουν το τεκμήριο της δικαιοδοσίας. Συνεπώς η ελληνική πολιτεία, πρόλαβε και άλλαξε το προϊσχύσαν δίκαιο και πριν την έκδοση της απόφασης έδωσε το δικαίωμα στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας εφόσον το επιλέξουν, να ακολουθήσουν το κοινό δίκαιο όπως και όλοι οι κάτοικοι της χώρας που δεν είναι μέλη της μειονότητας.»

Τον Δεκλεμβριο του 2018, ο Στέργιος Γιάλογλου με το άρθρο του «Σαρία και Μειονότητα μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ» εξηγούσε, θα λέγαμε «μια και καλή», το θέμα της Σαρίας στην Θράκη. Από το άρθρο εκείνο είναι και η παραπάνω παράγραφος η οποία ουσιατικά αποδεικνύει για΄τί η Σαρία στην Θράκη όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την Σαρία που εφαρμόζεται στο υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στο ακραίο Ισλάμ, αλλά είναι και μια κατάκτηση των Ελλήνων Μουσουλμάνων.

Αυτή η κατάκτηση των Ελλήνων Μουσουλμάνων στην Θράκη δίνει την δυνατότητα να έχουν το «Δικαίωμα Επιλογής», κάτι που σε άλλες χώρες, όπως στην Τουρκία, δεν υπάρχει. Και αυτό το «Δικαίωμα Επιλογής» που ξεκίνησε με την Ισονομία και Ισοπολιτεία από τον πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού και το ολοκλήρωσε ως υπουργός εξωτερικών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δίνοντας την δυνατόητα στους Μουσουλμάνους της Θ΄ράκης όχι μόνο να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια, αλλά και όπλα για να αποκρούσουν οι ίδιοι τις πολιτικές πιέσεις από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και τις εξωτερικές πιέσεις από την Άγκυρα.

Ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτέθηκε τυχαία στην χώρα στην οποία ζει, εκλέγεται και αμοίβεται από τους φόρους των Ελλήνων. Ήταν μια επίθεση που θα ενταθεί το επόμενο διάετημα και με αφορμή τις αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπης για την Θράκη, καθώς επίσης και νέα δεδομένα που δημιουργεί η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, η οποία επηρεάζει σημαντικά τους λίγους Έλληνες Μουσουλμάνους που πληρώνονται από τα μαύρα ταμεία του Τουρκικού ΥΠΕΞ για να φωνάζουν ότι είναι Τούρκοι

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.