Γιατί τώρα χτυπήματα από την ομογένεια στον Τζέφρι Πάιατ;

Τα προηγούμενα 24ωρα όλοι οι Έλληνες έμαθαν τον Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος δεν είναι απλά ένας φιλέλληνας όπως αναφέρεται, είναι ένας Αμερικανός Γερουσιαστής που εδώ και δεκαετίες πιστεύει ακράδαντα ότι τα συμφέροντα της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ταυτισμένα με τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Και όμως, αυτός ο γερουσιαστής που έχει κάνει αγώνες υπέρ της χώρας μας – να μην ξεχνάμε και την στάση του στο Σκοπιανό το 2008 – πολεμήθηκε από την ομογένεια όσο κανείς άλλος. Τον Νοέμβριο, στην εκλογική διαδικασία ο Δημοκρατικός γερουσιαστής δεν είχε ούτε καν την στήριξη της εκκλησίας της Αμερικής, όταν ο ίδιος, είναι από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος που πιστεύει ότι τα Αμερικανικά συμφέροντα ταυτίζονται απόλυτα με αυτά της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, είναι και ο πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Η δραστηριότητα του από την ημέρα που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του στην χώρα είναι έντονη. Αυτή όμως η δραστηριότητα, είχε να κάνει και με τα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί για την χώρα έχουν την σφραγίδα του, από την πολιτική, τα εξοπλιστικά, μέχρι τις επενδύσεις.

Όποιος παρακολουθεί την δραστηριότητα του στο twitter, και τις δηλώσεις του πριν από γεγονότα, καταλαβαίνει ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς, ήρθε ένα άρθρο του εκδότη «Εθνικός Κήρυκας» ο οποίος έκανε μια σκληρή επίθεση στον Αμερικανό Πρέσβη. Τον χαρακτήρισε χειροκροτητή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Άμεση ήταν η απάντηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όπου η κίνηση αυτή και μόνο φανερώνει έντονη ενόχληση

Διαβάστε επίσης: Η είδηση των F-35 έχει βάση από την στιγμή που έγινε tweet από τον Τζέφρι Πάιατ

 

Όμως, ο Τζέφρι Πάιατ, το τελευταίο διάστημα δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που έκανε από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Συνομίλησε με όλους, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους, έκανε ποδήλατο σε όλη την Ελλάδα, επισκέφθηκε όλη την Ελλάδα (με τον ανοχή της Αριστεράς), ήταν αυτός που επιδίωξε και επιδιώκει μέχρι σήμερα για παραχωρήσεις εξοπλιστικών στην χώρα, πέτυχε να προχωρήσουν εμβληματικές επενδύσεις, ενώ κυνηγάει το μεγάλο του στοίχημα για την χώρα, την εκπαίδευση.

Και εντελώς ξαφνικά, μέσα σε λίγες μέρες γίνεται ανεπιθύμητος από τον Δήμαρχο Πάτρας, στην Θεσσαλονίκη το ΚΚΕ και πάλι, έβγαλε δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε επικείμενη επίσκεψη του, όταν ο Αμερικανός πρέσβης κινούταν ανενόχλητος όλο το προηγούμενο διάστημα στην ίδια τους την πόλη, και τέλος, ήρθε και το άρθρο το οποίο μέσα σε όλα ζητάει και την μετάθεση του.

Στην Ελλάδα εξηγούνται οι αντιδράσεις, εκλογές έρχονται, στην ομογένεια όμως οι αντιδράσεις δεν έχουν λογική εξήγηση, αυτή την χρονική στιγμή

Πέτρος Ούτσης