Γιώργος Καπόπουλος: Αργεί η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.

Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται κοντά όσο ποτέ άλλοτε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, χωρίς όμως τα αγκάθια να εκλείπουν και κυρίως για το εσωτερικό της γειτονικής χώρας , η οποία όμως πλέον κατανοεί ότι χωρίς την Ελλάδα είσοδος σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δεν υπάρχει , αναφέρει ο αναλυτής διεθνών γεγονότων στην εφημερίδα «Έθνος» Γιώργος Καπόπουλος στον 98.4

Από την Γαλλία και την Ισπανία , μέχρι την Κομισιόν και άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι σαφές ότι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση με βάση τα δεδομένα εντός της Ε.Ε. Αυτό αντιλαμβάνεται και η πλευρά των Σκοπίων ότι δεν αφορά καν την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα, σημειώνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος.

Ο ίδιος μιλάει για τα νέα δεδομένα στη Ιταλία που θα επηρεάσουν την ευρωζώνη αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στη Τουρκία. Όπως σημειώνει , Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται κοντά όσο ποτέ άλλοτε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας, χωρίς όμως τα αγκάθια να εκλείπουν και κυρίως για το εσωτερικό της γειτονικής χώρας , η οποία όμως πλέον κατανοεί ότι χωρίς την Ελλάδα είσοδος σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δεν υπάρχει.

Via Diplomacy