Γιούνκερ: Αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωση που έκανε την Πέμπτη για την προσφυγική κρίση, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και την ανησυχία του όσον αφορά στο κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ, ο κ. Γιούνκερ είπε χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα κάνει περιοδεία στη Μακεδονία, τη Σερβία και στην Τουρκία».

Στην γκάφα του Γιούνκερ αντέδρασε μέσω Twitter η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο της Κομισιόν, να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της FYROM.

«ΠΓΔΜ-FYROM. Αυτή είναι η μόνη ονομασία της χώρας. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της FYROM», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Σπυράκη.

Όπως επίσης τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η ΠΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε. και διαπραγματεύεται με την Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα FYROM».

Via Diplomacy