Η Αριστερά εν όψη εκλογών ξεκινά αντιδράσεις κατά του Αμερικανού Πρέσβη

Πριν λίγες ημέρες η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση της καταδίκασε τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη για ενεργειακή ημερίδα που διοργανώνει στην έδρα του Δήμου του, καθώς επίσης και τον Αμερικανό Πρέσβη που θα παραβρεθεί.

Το ίδιο συνέβη και στην Πάτρα αλλά αυτή την φορά όχι με αφορμή την πολιτική και την ενέργεια, αλλά την συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στον 41ο ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας», o οποίος ξεκινάει από την Πάτρα και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Τις προηγούμενες ημέρες και πριν την διεξαγωγή του αγώνα, οι Αριστερές οργανώσεις στην περιοχή αντέδρασαν στην συμμετοχή του Πρέσβη στο αθλητικό γεγονός, με την δικαιολογία ότι προσβάλει τον αγώνα.

(photo patratimes.gr) Το πανό κατά του Αμερικανού Πρέσβη)

Ευτυχώς για την περιοχή , την οποία ο Αμερικανός Πρέσβης επισκέπτεται συχνά όχι με την ιδιότητα του, οι διοργανωτές δεν έδωσαν σημασία στις αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ, είχε πολλές ευκαιρίες όλο το προηγούμενο διάστημα να αντιδράσει στις κινήσεις του Αμερικανού Πρέσβη, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο αυτές ξεκίνησαν λίγο πριν τις εκλογές.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Αμερικανός πρέσβης είχε μία σύντομη συνομιλία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, δηλώνοντας «ευτυχής που λαμβάνει μέρος στον ποδηλατικό γύρο».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, «σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου ήταν εδώ στα Καλάβρυτα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, συμμετέχοντας στον ποδηλατικό «γύρο θυσίας» που γίνεται κάθε χρόνο από την Πάτρα στo πανελλήνιο ηρώο της Αγίας Λαύρας».

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «ο πρέσβης των ΗΠΑ ήλθε στα Καλάβρυτα ως ποδηλάτης, διανύοντας χρονικά μία απόσταση περίπου τρεισήμισι ωρών και στη συνέχεια παρευρέθη στις απονομές που έγιναν στην κεντρική πλατεία, ενώ παρέμεινε στην πόλη, μέχρι τις απογευματινές ώρες».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαβρύτων ανέφερε ότι «ο Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε για τη διοργάνωση τόσο τον ποδηλατικό όμιλο Πάτρας όσο και εμάς, προσθέτοντας ότι παρευρίσκεται εδώ θέλοντας να τιμήσει την εθνική επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την Αγία Λαύρα, πριν από 197 χρόνια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η συμμετοχή του Πάιατ δείχνει πως τόσο η χώρα του όσο και ο ίδιος, ως εκπρόσωπός της, τιμούν την εθνική μας επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την ιερά μονή της Αγίας Λαύρας».

Avatar