Η Διπλωματία του Download!

Το αίτημα της ΝΔ για την κατάθεση του ενιαίου κειμένου του τροποποιημένου Συντάγματος των Σκοπίων,  ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας το προαπαιτούμενο για τη συζήτηση και αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση δεν το προσκομίζει, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν αλυτρωτισμοί.

«Είναι αδιανόητο να μην κατατεθεί το ενιαίο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων. Δεν μπορούμε να συζητάμε σε πολιτικό κενό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος

Η απάντηση του  αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ήταν χαρακτηριστική του τρόπου που αντιμετωπίζει η Ελληνική Διπλωματία το Σκοπιανό και μια συμφωνία που θα αλλάξει τα Βαλκάνια , συγκεκριμένα ανέφερε «ο συνταγματικός τύπος που ακολουθούν στη γειτονική χώρα είναι να μην ενσωματώνουν τις τροπολογίες στο Σύνταγμα αλλά να την βάζουν στο τέλος. Γι’ αυτό λέω πως όλα αυτά που εγείρει η ΝΔ είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Καταθέτω λοιπόν όπως είναι εκτυπωμένο από την επίσημη σελίδα της κυβέρνησης πΓΔΜ το Σύνταγμα που στο τέλος μπαίνουν οι τροποποιήσεις άρθρων Συντάγματος»

 

 

ViaDiplomacy Newsroom