Η επίσκεψη του Francis R. Fannon στην Αθήνα «ξεκλειδώνει» τον σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ ειδικός για ενεργειακά θέματα, Francis R. Fannon, ο οποίος θα συμμετέχει την Τετάρτη στην 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον με τον υπουργό Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη και στην οποία έκανε ειδική αναφορά στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ως γνωστόν στηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση (νυν και πρώην).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Francis R. Fannon, συνέπεσε με την την εξαγορά του 10% της κοινοπραξίας Senfluga, που ελέγχει το 66% του ΔΕΣΦΑ προχώρησε η εταιρεία Damco, του ομίλου Κοπελούζου.
Κατά συνέπεια, ο όμιλος Κοπελούζου ελέγχει το 6,6% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Η συμφωνία (που σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξης των 56 εκατ. ευρώ) ανακοινώθηκε επισήμως από την Damco Energy και την Senfluga και δημιουργεί νέες προυποθέσεις για την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα αλλά και το ρόλο του FSRU στην Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, με τον Francis R. Fannon

O Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, θα συναντήθηκε στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο τις για Ενεργειακές Πηγές, Francis R. Fannon
Ειδικότερα, η Ομάδα Εργασίας Στρατηγικού Διαλόγου για ενεργειακά θέματα, η οποία θα συνέλθει υπό τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών και τον Αμερικανό Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, θα εξετάσει θέματα όπως η διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων ενεργειακών πόρων μέσω Ελλάδας, οι δυνατότητες για αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό ενεργειακό τομέα, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά υδρογονανθράκων, καθώς και την επέκταση τις διμερούς συνεργασίας στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Via Diplomacy