Η ιστορία και η ισχύς της χώρας, γελάει με τα κέρδη της Συμφωνίας – Τι κερδίσαμε και δεν το ξέρουμε;

Μετά το βίντεο του Πρωθυπουργού με το οποίο σημειώνει τα κέρδη της χώρας από την Συμφωνία των Πρεσπών, το Υπουργείο Εξωτερικών ( ξανά ο πρωθυπουργός) με ανακοίνωση του απαντά στα βασικά ερωτήματα των πολιτών και στα κέρδη της Συμφωνίας. 

Οι έμπειροι Διπλωμάτες του ΥΠΕΞ που προφανώς συνέταξαν το κείμενο αυτό, θα πρέπει να βρέθηκαν σε δύσκολη θέση γράφοντας τα κέρδη από την Συμφωνία. Όσα αναφέρονται ως κέρδη, είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με αυτό που παραδίδουμε, την σωτηρία τους λίγο πριν την διάλυση τους, και την βάφτιση ενός νέου Έθνους, του «Μακεδονικού»

Και αυτό που αναφέρεται στο τίτλο άρθρου, «Η ιστορία και η ισχύς της χώρας, γελάει με τα κέρδη της Συμφωνίας», γελάνε και κάποιοι άλλοι, και συγκεκριμένα οι Αμερικάνοι, οι οποίοι φρόντισαν για τις συνθήκες της Συμφωνίας, αλλά τους ήταν αδιάφορο το περιεχόμενο και το όνομα. Μάλιστα, έμπειρος διπλωμάτης ανέφερε στο Viadiplomacy.gr, πως η συμφωνία για την βάση της Σούδας και μερικά ενεργειακά έργα θα ήταν αρκετά για προχωρήσει η Συμφωνία με την υποστήριξη τους.

Οπότε τίθεται ένα απλό ερώτημα, τι διακυβεύεται και τι είναι αυτό που κέρδισε τελικά η χώρα που δεν μπορεί να ειπωθεί. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα έμπειρα στελέχη του υπουργείου εξωτερικών, η Ελληνική κυβέρνηση, και ο Έλληνας πρωθυπουργός, θεωρούν αυτά που αναφέρουν ως κέρδη από την Συμφωνία, είναι ένας έντιμος (με την ιστορία), κερδοφόρος(για την χώρα), και ηθικός (για τους πολίτες) συμβιβασμός.

 

Πέτρος Ούτσης