Οι πρώτες φωτογραφίες μηχανοκίνητων μονάδων του Ρωσικού εκστρατευτικού σώματος στη Συρία

Όπως ήταν αναμενόμενο δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του ρωσικού εκστρατευτικού σώματος στη Ρωσία με τον εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην αραβική χώρα.

Μετά από ημέρες φημολογιών και πληροφοριών οι πρώτες φωτογραφίες με ρωσικά θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι γεγονός.

RUSSIANS IN SYRIA 2

Οι δύο φωτογραφίες απεικονίζουν ρωσικά οχήματα τηλεπικοινωνιών τύπου R-166-0.5 (ultra) (HF/VHF) στη Συρία χωρίς να αναφέρεται στην ανάρτηση ο χρόνος και ο τόπος όπου ελήφθησαν οι φωτογραφίες.

Τα συγκεκριμένα οχήματα εξοπλίζουν ανα οκτώ μονάδες ένα Τάγμα του Ρωσικού Στρατού μίας Ταξιαρχίας. Η παρουσία του οχήματος αυτού σημαίνει ότι στη Συρία έχει αναπτυχτεί είτε ένα ενισχυμένο Τάγμα ή το Στρατηγείο μίας Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική παρουσία των Ρώσων στη Συρία ενισχύεται καθημερινά με τις συνεχόμενες αφίξεις των ρωσικών και συριακών μεταγωγικών από τη Ρωσία μέσω Ιράν και Ιράκ.

Η κύρια δύναμη των ρωσικών μονάδων στη Συρία έχει συγκεντρωθεί στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στις ακτές της Μεσογείου όπου βρίσκονται τα δύο λιμάνια που ενδιαφέρουν και τους Ρώσους η Ταρτούς και η Λατάκεια.

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι η εκδίωξη των ισλαμιστικών οργανώσεων που ελέγχουν την πεδιάδα του Ghab στα ανατολικά των δύο λιμανιών ώστε να μην απειληθούν οι ρωσικες βάσεις στην περιοχή.

Δεν θα πρέπει να μας αιφνιδιάσει μια κοινή επιχείρηση των Ρώσων με το Συριακό Στρατό κατα των ισλαμιστών της Al Nusra στην περιοχή αυτή, γεγονός που θα διευκολύνει την πολιορκία της πόλης Idlib από το Συριακό Στρατό.

 

 

Γιώργος Τσιμπούκης