Η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει στα Σκόπια

Η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει πλέον έξω από την έδρα της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η έπαρση της σημαίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έγινε σε ειδική τελετή μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας. Κατά την έπαρση της σημαίας έγινε ανάκρουση του ύμνου του ΝΑΤΟ, μπροστά από τους δεκάδες παρευρισκόμενους.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» μέλη του διπλωματικού σώματος, στρατιωτικοί ακόλουθοι του ΝΑΤΟ, βουλευτές και εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Κατά την έναρξη, έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου της γειτονικής χώρας και στη συνέχεια ο επικεφαλής του γραφείου του ΝΑΤΟ στα Σκόπια Ζόραν Γιάνκοβιτς παρέδωσε την σημαία του ΝΑΤΟ στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ο οποίος με τη σειρά του την έδεσε στα χέρια του επικεφαλής της Φρουράς για να γίνει η έπαρση.

«Σήμερα υψώνεται η σημαία του ΝΑΤΟ, η οποία μαζί με την ευρωπαϊκή και τη δική μας, καθορίζει το μέλλον, όχι μόνο το δικό μας αλλά και των μελλοντικών γενιών. Δεν είναι κάτι συμβολικό, είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία μας» είπε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατά την ομιλία του στην τελετή, ο οποίος επεσήμανε ακόμα ότι «η πατρίδα μας είναι στο σωστό μονοπάτι προόδου και ανάπτυξης».

(πηγή: euronews.gr)

Avatar