Η Θεσσαλονίκη συμβιβάστηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών

Παρακολουθώντας την στρατιωτική – οργανώσεων – συλλόγων παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, μπορούσες να διαπιστώσεις την αποδοχή και τον συμβιβασμό της Θεσσαλονίκης με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Για μία και πλέον ώρα, μπροστά από τους επισήμους, και συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο, τον βουλευτή κ.Ζουράρι, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έκαναν παρέλαση δεκάδες σύλλογοι. Τα περισσότερα μέλη των συλλόγων αυτών, το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στα οποία οι πιο πάνω επίσημοι, συγκέντρωναν τα “πυρά” τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, από ακραίους και τις κλωτσιές τους.

Σήμερα όμως παρέλασαν μπροστά τους και μάλιστα, δέχθηκαν και το χειροκρότημα τους, σαν το προηγούμενο διάστημα να μην υπήρξε ποτέ. Ο κόσμος που βρέθηκε στο πεζοδρόμιο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την σειρά του απόλαυσε το 3ωρο σχεδόν θέαμα, και ήσυχα κατευθύνθηκε στα καφέ της Αριστοτέλους και στις ταβέρνες της Καλαμαριάς στην Αρετσού

Αντίθετα στην Αθήνα τα πράγματα ήταν πιο ζωηρά, αφού μια γυναίκα που συμμετείχε στην παρέλαση, διαμαρτυρήθηκε κρατώντας μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας φωνάζοντας “προδότες, ντροπή σας”

Η ΕΡΤ 3 “συμβιβάστηκε” και αυτή με την Συμφωνία των Πρεσπών

Ανήμερα της Εθνικής γιορτής, στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε αγώνας  χειροσφαίρισης  για τα προκριματικά του EURO 2020 ανάμεσα στην Ελλάδα και στα Σκόπια. Η ΕΡΤ 3 σε ζωντανή μετάδοση ανέφερε τα Σκόπια ως  MKD

 

ViaDiplomacy Newsroom