Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: : Προσευχή από το σπίτι για τους μουσουλμάνους

Οι θρησκευτικές αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι οι γιατροί που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό εξαιρούνται από τη νηστεία του Ραμαζανιού, ενώ κάλεσαν τους μουσουλμάνους να προσεύχονται στα σπίτια τους.

Το Συμβούλιο Έκδοσης Φάτουα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επεσήμανε σε χθεσινή του ανακοίνωση ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης όταν προσεύχονται στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Στη χώρα έχουν ανασταλεί οι προσευχές σε όλα τα τεμένη στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

“ Οι συναθροίσεις για την προσευχή ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο ζωές, μια πράξη που απαγορεύεται αυστηρά στο ισλάμ”, τόνιζε η ανακοίνωση.

Στα Εμιράτα έχουν καταγραφεί 6.781 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 41 θανάτους. Πρόκειται για τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό κρουσμάτων μεταξύ των έξι χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Πρώτη είναι η Σαουδική Αραβία όπου τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 26.600 και οι θάνατοι τους 160.

Αρκετές χώρες του Κόλπου έχουν αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις, έχουν επιβάλει καραντίνα και έχουν κλείσει τους περισσότερους δημόσιους χώρους, όμως τα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των εργατών με χαμηλά εισοδήματα, πολλοί από τους οποίους ζουν σε συνθήκες συνωστισμού. Κάποιες κυβερνήσεις προσπαθούν να οργανώσουν τον επαναπατρισμό εργατών από το εξωτερικό που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία.

Εκατομμύρια εργάτες, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από χώρες της Ασίας, εργάζονται στις χώρες του Κόλπου σε τομείς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του κορονοϊού.

ViaDiplomacy Newsroom