Ιράν: Αυστηρή απάντηση σε οποιαδήποτε αμερικανική απειλή εναντίον της χώρας

Το Ιράν θα δώσει αυστηρή απάντηση σε οποιαδήποτε αμερικανική απειλή εναντίον του, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

«Δε θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση των ιρανικών συνόρων. Το Ιράν θα αντιμετωπίσει αυστηρά οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή από την Αμερική» τόνισε ο Μουσαβί.

«Ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβουν [οι αμερικανοί αξιωματούχοι], δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζήτησε σήμερα από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα δεδομένων των κινδύνων στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο της χώρας WAM.

Οι αεροπορικές εταιρείες καλούνται «να εξετάσουν τους αεροδιαδρόμους που επηρεάζονται και (…) να θέσουν σε εφαρμογή τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφεύγουν να δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες ενδέχεται να εκτίθενται σε κινδύνους» επισήμανε η υπηρεσία.

ViaDiplomacy Newsroom