Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις έφτασαν στην Νορβηγία για την μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ

Η Ιταλική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ariete έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στην Νορβηγία για να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια (Trident Junction 2018).

Η δύναμη περιλαμβάνει 1.200 στρατιώτες με την Ιταλία να αποτελεί τον κύριο συντελεστή της άσκησης.

Στην άσκηση Trident Juncture θα συμμετέχουν 40.000 στελέχη από 29 χώρες με την διοίκηση των δυνάμεων να έχει το στρατηγείο του NATO στην Νάπολη. Πέρα από τα στελέχη και το υλικό, στην συγκεκριμένη άσκηση θα δοκιμαστούν κυρίως και οι δυνατότητες μεταφοράς από στεριά, θάλασσα και αέρα, μονάδες της Συμμαχίας τις κρίσιμες πρώτες ώρες σε περίπτωση ενεργοποίησης του Άρθρου 5.

«Η Trident Juncture είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνα της Νορβηγίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποκτούν σημαντική εκπαίδευση μαζί με τους συμμάχους μας. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να δοκιμάσουμε την ικανότητά μας να λαμβάνουμε ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ την κρίσιμη ώρα », ανέφερε ο Αντιστράτηγος Rune Jakobsen, Αρχηγός των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Rune Jakobsen ανέφερε επίσης πως σημαντική συμμετοχή στην άσκηση θα έχουν και οι πολίτες της Νορβηγίας και όχι μόνο οι ένοπλες δυνάμεις . «Η στρατιωτική δραστηριότητα σε αυτούς τους τομείς της κοινωνίας είναι σημαντική ώστε να υπάρχει υψηλή και ποιοτική συνεργασία Στρατού – Πολιτών»

Διαβάστε επίσης: Η Σουηδία προετοιμάζει την κοινωνία για πόλεμο και δείχνει τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Να σημειώσουμε πως οι Σκανδιναβικές χώρες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση των πολιτών σε ενδεχόμενη κρίση

 

Via Diplomacy