Και το ΝΑΤΟ βασίζεται στην Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη

Ο Αμερικανός Πρέσβης με ανάρτηση του, αναφέρθηκε στο δεύτερο φορτίο υγροποιημένου αερίου που έφτασε στην Ρεβυθούσα. Από την αρχή του χρόνου στην Ελλάδα έφτασαν περίπου 950.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου και ουσιαστικά σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την χώρα.

Η Ρεβυθούσα μαζί με το FSRU στην Αλεξανδρούπολη και συνδυαστικά με την νήσο Κρκ στην Κροατία, αποτελούν έναν από τους πυλώνες της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Όμως και το ΝΑΤΟ βασίζεται βασίζεται στην απρόσκοπτη τροφοδοσία της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας, και συγκεκριμένα, της Ελλάδας της ασφάλειας και της ειρήνης. Αν το ΝΑΤΟ -και με την είσοδο των Σκοπίων – κατορθώσει να κρατήσει ασφαλή την Ελλάδα και τα Βαλκάνια από εξτρεμιστές (βλέπε isis) θα μπορέσει να επικεντρωθεί στην Ανατολική Ευρώπη και στα σύνορα με την Ρωσία.

Η επόμενη πρόκληση για Αμερικανούς και ΝΑΤΟ, είναι η ασφάλεια των υποδομών, η Αλεξανδρούπολη, και οι αγωγοί που περνούν από μουσουλμανικούς θύλακες, όπως η νότια Βουλγαρία (περιοχή Κίρτσαλι) όπου περνάει ο IGB, θα είναι πιθανοί στόχοι εξτρεμιστών οι οποίοι θα υποκινούνται από αντίθετα συμφέροντα

 

ViaDiplomacy Newsroom