Κίνα: Διπλασίασε “ξαφνικά” τον αριθμό των νεκρών στην Ουχάν από Covid-19

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ίσως δε θα έπρεπε να προκαλεί απορία η ανακοίνωση των αρχών της Ουχάν, της πόλης στην Κίνα που θεωρείται το “σημείο μηδέν” της πανδημίας του κορονοϊού, ότι οι νεκροί από την ασθένεια είναι διπλάσιοι από αυτούς που είχαν αρχικά ανακοινώσει.

Σύμφωνα με το skynews, μέχρι το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων ήταν λίγο κάτω από τις 50.000, και των θανάτων κάτω από τους 3.000. Το πρωί της Μ.Παρασκευής η δημοτική αρχή της πόλης, απ’ όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε πως αναθεώρησε τα νούμερα και καταγράφηκαν επιπλέον 325 κρούσματα και 1.200 θάνατοι. Έτσι, η κατάσταση μέχρι στιγμής τουλάχιστον στην πόλη τους Ουχάν, είναι 50.333 κρούσματα και 3.869 θάνατοι.

Διαβάστε ακόμη: Μυστικά και λάθη της Κίνας για το»ευαίσθητο» γι’ αυτήν πολιτικό ζήτημα του Covid-19

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή αν το παραπάνω γεγονός, δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις, αφού είτε υπάρχει εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων από την Κίνα, είτε, έχουν γίνει σοβαρά λάθη στην καταμέτρηση. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη και ο Εμανουέλ Μακρόν αμφισβήτησε τα νούμερα που παρουσιάζονται από την Κίνα, με την Ουχάν ωστόσο να τονίζει πως οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς «και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες».

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: H διπλωματία της μάσκας

Σε ανακοίνωση, η δημοτική υπηρεσία της Γουχάν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 αναφέρει ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.