Κώστας Φραγκογιάννης: Δείξαμε με πράξεις τι σημαίνει αξιοπιστία στην πολιτική

Τη σημασία της αξιοπιστίας στην πολιτική που, όπως σημειώνει, ανέκτησε η κυβέρνηση μέσα από γενναίες αποφάσεις και μάλιστα στις σκληρές συνθήκες της πανδημίας, αναδεικνύει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, σε άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στο ειδικό αφιέρωμά της για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης.

“Πήραμε” τονίζει “γενναίες αποφάσεις, πριν και κατά, τη διάρκεια της πανδημίας που ταλάνισε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ, ψηφίσαμε ένα πλούσιο νομοθετικό έργο με παραδοτέα σε όλους τους τομείς της κυβέρνησης”, “αποφύγαμε τον λαϊκισμό και αντ’ αυτού παραδώσαμε απτά αποτελέσματα. Για το έργο μας αυτό λάβαμε την αμέριστη στήριξη των πολιτών που με προσωπική ευθύνη έγιναν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος”.

Ο κ. Φραγκογιάννης κάνει αναφορά στις πράξεις που απέδειξαν στους πολίτες τι σημαίνει αξιοπιστία στην πολιτική: “‘Αμεση και αποτελεσματική προστασία των πολιτών από την πανδημία, άμεση και ταχύτατη αναβάθμιση του συστήματος υγείας και περίθαλψης, επιδότηση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων για να σταθεί όρθια η οικονομία, αλλαγή του κρατικού μηχανισμού με ψηφιακή ολοκλήρωση σε χρόνους ρεκόρ με αντίστοιχη αποδοχή ρεκόρ από τους πολίτες και δεκάδες άλλες μεγάλες και μικρές μεταρρυθμίσεις”.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει ότι “όταν η κοινωνία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αλλαγή αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος”, τότε “και οι ξένοι επενδυτές βλέπουν το ίδιο”: “Η πολιτική σταθερότητα η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η μέριμνα της κυβέρνησης για την προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου, αποτελούν για τους επενδυτές τη διαβεβαίωση σοβαρότητας που μπορεί να δώσει ώθηση στις επενδύσεις τους” αναφέρει.

Ως ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία μας αποδέχονται οι ξένοι επενδυτές ο κ. Φραγκογιάννης παραθέτει το εμβληματικό project της Αστυπάλαιας που “με ένα τόσο μεγάλο αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο είναι το ελάχιστο δείγμα της αξίας που έχει αποκτήσει η χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας”.

“Σοβαρότητα και αξιοπιστία αποτελούν κεκτημένο για την ελληνική κυβέρνηση πλέον” καταλήγει ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι “τα δύο αυτά χρόνια το πολιτικό μας σύστημα ανέταξε ένα κομμάτι από την χαμένη του τιμή και αξιοπιστία. Και αυτό είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον μιας Ελλάδας που αλλάζει, με τους πολίτες να την στηρίζουν στην πράξη”.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom