Κουμουτσάκος στον realfm: Από σήμερα στο συριακό έχουμε αλλαγή γεωπολιτικών ισορροπιών

Στην αμερικανική πυραυλική επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες στη Συρία και στις εξελίξεις που μπορεί να σημάνουν στην ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Να ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα από τις εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών. Ηταν εφιαλτικές εικόνες. Συγκλόνισαν κάθε ανθρώπινη συνείδηση σε όλο τον πλανήτη. Θα έλεγα ότι μετά τη δημοσιοποίηση που πήραν αυτές οι εικόνες, κανείς θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι προδιαγραφόταν μία αντίδραση από πλευράς Αμερικανών. Αυτή ήρθε. Ηρθε, με τη μορφή της πυραυλικής επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Εχουμε μία αλλαγή δεδομένων και των γεωπολιτικών ισορροπιών στο συριακό από σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Και πρόσθεσε: «Το πεδίο είναι πάρα πολύ περίπλοκο στη Συρία. Ηδη βλέπουμε κάποιες αντιδράσεις της Ρωσίας, αλλά δεν ξέρουμε που θα φτάσουν οι αντιδράσεις αυτές. Εδώ, πλέον, πρέπει να δούμε για την Ελλάδα τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη και οι πιθανές επιπτώσεις. Επειδή οι ημέρες είναι φορτισμένες από πολύ σοβαρά γεωπολιτικά γεγονότα και εξελίξεις και επειδή αυτό συνδυάζεται και με το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Τουρκία που είναι σε λιγότερο από 10 ημέρες, είναι ο συνδυασμός γεγονότων, ρητορείας και συμπεριφορών που επιβάλουν στην Ελλάδα πέραν της ψυχραιμίας περισσότερη ετοιμότητα και μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

Πέτρος Ούτσης