Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πουλήσει τους S-300 στην Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει ακόμη αποφασίσει να προμηθεύσει προηγμένα συστήματα πυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία, προσθέτοντας ότι αυτό θα δημοσιοποιηθεί επίσημα εάν η Μόσχα λάβει μια τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας, ο Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ζήτημα της πώλησης στη Συρία των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-300 δεν είχε ακόμη αποφασισθεί

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιες συγκεκριμένες αποφάσεις θα λάβει η ρωσική ηγεσία και εκπρόσωποι της Συρίας», ενώ συνέχισε «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό και όλα μπορούν να ανακοινωθούν (αν ληφθεί απόφαση)».

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η Μόσχα ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει την Δαμασκό για «επιθετικές ενέργειες» όπως η μαζική αεροπορική επιδρομή που διενήργησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα.

 

 

Πάντως είναι βέβαιο ότι αυτή την στιγμή ο Πούτιν δεν θα ρισκάρει μια νέα ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ισραηλινούς με αφορμή την πώληση των S-300. Ο Άσαντ και η Συρία δεν έχουν τα χρήματα να προμηθευτούν το σύστημα και τα χρήματα θα προέλθουν από το Ιράν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προληπτικά χτυπήματα από την πλευρά των Ισραηλινών

Via Diplomacy