Μιλόσοσκι: Ο Μωάμεθ αποκεφάλισε τους προδότες στην Κωνσταντινούπολη

Με ένα απειλητικό μήνυμα αποφάσισε να αναφερθεί στους «επτά αποστάτες» του VMRO-DPMNE ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, επίσης βουλευτής του αντιπολιτευτικού κόμματος και αντιπρόεδρος της σκοπιανής Βουλής, σημειώνοντας πως «ο Σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ αποκεφάλισε τους προδότες στην Κωνσταντινούπολη».

Οι αποστάτες υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση στην πρώτη ψηφοφορία που έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ στην Βουλή της πΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει ο skai, η ιστορία που ο πρώην υπουργός του Γκρούεφσκι χαρακτηρίζει με νόημα ως «πολύ διδακτική», είναι ενδεικτική του κλίματος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, και όχι μόνο οι «οχτώ» – επτά από το VMRO- με τα σκοπιανά ΜΜΕ που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνουν λόγο για «δωροδοκηθέντες προδότες», αναφορά που υιοθετεί και ο Μιλόσοσκι:

«Είναι ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όταν οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν! Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β’ με πολύ χρυσάφι δωροδόκησε εμπόρους για να του πούνε το λιγότερο φρουρούμενο σημείο της Πόλης όπου θα ήταν ευκολότερο να επιτεθεί. Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, ο Σουλτάνος συγκέντρωσε όσους δωροδόκησε με χρυσά νομίσματα και διέταξε να τους αποκεφαλίσουν και να βάλουν το χρυσάφι με το οποίο δωροδοκήθηκαν στους τάφους τους. Αυτό εξέπληξε τους Οθωμανούς στρατηγούς που ρώτησαν ‘’Σουλτάνε, μας βοήθησαν να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, γιατί έκοψες τα κεφάλια τους;’’ Ο Σουλτάνος απάντησε: ‘’Εφόσον πούλησαν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους για λεφτά, φαντάσου τι μπορούν κάνουν σε εμάς!».

(πηγή: liberal.gr)

Via Diplomacy