Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν

Στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με το ΝΑΤΟ αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας κριτική στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας ότι «παραδίδουν τον ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο» της Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στους κκ. Τσίπρα και Καμμένο «για τα τετελεσμένα που δημιουργούν».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση – και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών.

Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε – και μάλιστα σύντομα.

Σήμερα στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν.

Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό».

Via Diplomacy