Μπορίσοφ και Βούτσιτς για την πρόοδο έργων υποδομών και ενέργειας

Παρά την πανδημία του κορονοϊού, οι εργασίες τόσο στον αυτοκινητόδρομο Europa όσο και στο Βαλκανικό Ρεύμα δεν έχουν σταματήσει, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των δύο μεγάλων έργων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε επίσης την πρόοδο στη διασύνδεση Αλεξανδρούπολης-Δημητρόβγκραντ για τη δημιουργία του δακτυλίου Αλεξανδρούπολης-Τουρκίας-Βαλκανίων, επιτρέποντας την πλήρη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για ολόκληρη την περιοχή, καθώς η Ρωσία θα είναι σε θέση να εισάγει αέριο από τη Ρωσία, το Κατάρ , Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ, με την κατασκευή του Balkan Stream, «θα είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε οποιοδήποτε είδος φυσικού αερίου στη Σερβία – με διαφάνεια, μπροστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επένδυση είναι εξ ολοκλήρου βουλγαρική. Δουλεύουμε ειλικρινά ».

Φανερά ικανοποιημένος από την πορεία των έργων, ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε: «Ελέγξαμε και περιοδεύσαμε σε δύο έργα που είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο για τη Βουλγαρία όσο και για τη Σερβία. Με τον αυτοκινητόδρομο Europa, οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι θα μπορούν να ταξιδέψουν από τη Σόφια στο Βελιγράδι σε τρεις ώρες ». Μάλιστα, ο Σέρβος Πρόεδρος εξέφρασε την αβεβαιότητα πως τόσο οι Βούλγαροι πολίτες όσο και οι Σέρβοθ, δεν έχουν κατανοήσει τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream για τις δύο χώρες. Τέλος, είπε, πως η Βουλγαρία είναι φίλη της Σερβίας και ο βουλγαρικός λαός είναι αδελφικός, ενώ ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, κατάφερε να ανεβάσει τις σχέσεις μας σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.