Νέα Δημοκρατία – Τρομακτική η δήλωση Κατρούγκαλου

Αμεση ήταν αντίδραση από τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος σε δηλώσεις του στον «Θέμα FM», ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα ζητήσει εξηγήσεις για τα όσα υποννοεί στην επίμαχη δήλωσή του ο κ. Κατρούγκαλος.

«Είμαστε σε πολιτική αποδρομή, με μια κυβέρνηση που ξέρουμε ότι θα χάσει σίγουρα τις εκλογές. Θα απαιτήσουμε απαντήσεις για να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει: «Δεν πρέπει να τα δικαιολογούμε όλα, πρέπει να ζητήσουμε αναστολή αυτής της ρητορείας της Τουρκίας, έστω και σε επίπεδο δημοσίων τοποθετήσεων.

Η Τουρκία έχει σοβαρά ανοιχτά μέτωπα με το σύνολο του συστήματος. Έχει τριβές με τις ΗΠΑ λόγω της πολιτικής της με τα S-400, έχει ανοιχτό μέτωπο με το Ισραήλ και προβληματική συμπεριφορά με την Ελλάδα». «Υπάρχει μια επίμονη πολιτική πρόκληση από τη γείτονα χώρα. Η Τουρκία απομόνωσε τον εαυτό της από τις εξελίξεις γιατί δεν αποδέχεται το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτές οι αρνήσεις την έχουν βάλει στο περιθώριο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει να πάρει μείζονες αποφάσεις, σε προεκλογική περίοδο. Δεν διαμορφόνωνται υγιείς εξελίξεις σε ένα περιβάλλον που καταδικάζεται από δυσπιστία. Η Τουρκία καταδίκασε τον εαυτό της και αρνείται να συμμετέχει από μόνη της στο παιχνίδι.

Δεν πρέπει να αγνοείται η σταθερή τάση αποδυτικοποίησης της Τουρκίας και πού μπορεί να φτάσει αυτή η συμπεριφορά της», παρατήρησε ο κ. Κουμουτσάκος. «Τρομακτική» χαρακτήρισε τη δήλωση Κατρούγκαλου ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βούτσης. Τέτοιου είδους δηλώσεις μας φοβίζουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Via Diplomacy