Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη δυνατή λύση για «Μακεδονία» και Ελλάδα οι Πρέσπες

Συνέντευξη με βασικό αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών και το τι θα την ακολουθήσει, παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ μίλησε για τους όρους της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι αμφότερες οι πλευρές πήραν από τις διαπραγματεύσεις το καλύτερο δυνατό, τονίζοντας ότι η συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα του και τη συνεργασία της με τα γειτονικά κράτη.

Αναφερόμενος στην επαφή του με τον τέως υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η φιλία του μαζί του «ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ, βάσει των δεδομένων συνθηκών, η συμφωνία αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δύο χώρες, χαρακτηρίζοντας την «ισορροπημένη λύση». Επιπλέον, προσέθεσε ότι η ισορροπία που την χαρακτηρίζει είναι εμφανής από το γεγονός ότι αμφότερες οι αντιπολιτεύσεις των δύο χωρών τής επιτίθενται.

Ο υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εκτιμά ακόμη ότι σε μερικά χρόνια, τα οφέλη που θα φέρει η συμφωνία θα κάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών να διερωτάται γιατί αυτή άργησε τόσο πολύ. «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών», υπογραμμίζει ο Ντιμιτρόφ, «δημιουργούνται δυνατότητες, μετά από πολλά χρόνια, να αρχίσει διάλογος πάνω σε πραγματικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και των δύο χωρών».

Avatar