Ντιμιτρόφ: Μικρή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Αισθητά μικρότερο χαρακτήρισε ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, τον όγκο του χθεσινού συλλαλητηρίου συγκριτικά το περσινό, υιοθετώντας τις εκτιμήσεις της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έκανε λόγο για 60.000 διαδηλωτές.

Αυτό δείχνει πως τα πράγματα «ακολουθούν μία θετική πορεία» σχολίασε ο Ν. Ντιμιτρόφ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Sitel».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνική τραγωδία και εθνική ήττα, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης στα Σκόπια.

Εκτίμησε δε, πως αυτό δείχνει το μέγεθος του χάσματος που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών και γι’ αυτό, τόνισε, «εμείς αλλά και όλος ο κόσμος λέμε ότι η Συμφωνία είναι ιστορική».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως συνιστά διαδικασία ιστορικής προσέγγισης και συμφιλίωσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι -στο εγγύς μέλλον- όταν θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματά της, ακόμα και οι αυτοί που σήμερα την επικρίνουν με τους πιο σκληρούς τόνους, θα δικαιολογήσουν την υπογραφή της.

Παράλληλα, ο σκοπιανός υπουργός εξέφρασε για ακόμη μια φορά την προσδοκία ότι η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή θα έχει θετική έκβαση και πως θα υποστηριχθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

(πηγή:in.gr)

Via Diplomacy