Ο Γενικός Γραμματέας σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από την ένταξη της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg επισκέφτηκε το Βερολίνο την Τρίτη 30/6 για την επέτειο των 60 χρόνων από την ένταξη της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. Η ομιλία έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου πήραν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier και η Υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η ένταξη της Γερμανίας στη Συμμαχία εδραίωσε το ρόλο του έθνους ως άγκυρα σταθερότητας στο κέντρο του ΝΑΤΟ.

Για τον εορτασμό της επετείου ο κ Stoltenberg παρουσίασε στον υπουργό Εξωτερικών ένα αναμνηστικό βιβλίο που εκδόθηκε από το αρχείο του ΝΑΤΟ, καθώς και μια σειρά από σκίτσα από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Manuel Bromberg, δείχνοντας τον Καγκελάριο Konrad Adenauer στην πρώτη του υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Παρίσι, καθώς και άλλες σημαντικές ιστορικές στιγμές.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι «Οι ιστορίες της Γερμανίας με το ΝΑΤΟ είναι συνδεδεμένες και είναι ιστορίες επιτυχίας. Η Γερμανία και η Συμμαχία χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, να κρατήσουμε τα έθνη μας ασφαλή και για την προστασία της ειρήνης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Κατά την διάρκεια της διαμονής του, ο Γενικός Γραμματέας είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier και τον Υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schäuble.

Via Diplomacy