Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ευχαριστεί την Τουρκία για την υποστήριξή της

Ο Πρόεδρος της Αζερμπαϊτζάν ευχαρίστησε την Τουρκία για την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της όσον αφορά το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς είπε ότι η χώρα του δεν θα κάνει ένα βήμα πίσω μπροστά σε μια κατάφωρη επιθετικότητα από τον Αρμενικό στρατό.

Αποκαλώντας την Αρμενία «φασιστικό κράτος», ο Αλίγιεφ είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει ισχυρό στρατό για να αντιμετωπίσει τις αρμενικές επιθέσεις. Σημείωσε ότι ο στρατός αντέδρασε αμέσως εναντίον των αρμενικών επιθέσεων στην περιοχή Tovuz, οι οποίες σκότωσαν 11 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα. Ένας 76χρονος άμαχος σκοτώθηκε επίσης στις αρμενικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν.

«Αυτό δείχνει ότι η Αρμενία είναι φασιστικό κράτος», δήλωσε ο Αλίγιεφ.

«Οι αρμενικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να πατήσουν πόδι στη γη του Αζερμπαϊτζάν και δεν θα μπορέσουν ποτέ», είπε ο Αλίγιεφ, προσθέτοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν θα είχε πάρει τον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής στην Αρμενία εάν το ήθελε, αλλά δεν είχε ποτέ τέτοιες φιλοδοξίες.

«Η υπομονή των ανθρώπων μας μειώνεται. Έχουμε δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό και δεν θα κάνουμε ένα βήμα πίσω σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να διευκολυνθεί και είμαστε αποφασισμένοι να την διασφαλίσουμε », δήλωσε

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την Τουρκία, τον τουρκικό λαό και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλίγιεφ είπε ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει δει για άλλη μια φορά την αδελφότητα μεταξύ του τουρκικού και του Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε και προειδοποίησε την Αρμενία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν

«Το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι μόνο του. Η Δημοκρατία της Τουρκίας και ο τουρκικός λαός είναι με το Αζερμπαϊτζάν με όλες τις δυνατότητές μας », δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ViaDiplomacy Newsroom