Οδηγίες του Τούρκου Πρέσβη στον Ψευτομουφτή Ξάνθης;”

Στις 19 Νοεμβρίου του 2019, ο Δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου με άρθρο του στο «Viadiplomacy» και τίτλο Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος προκαλεί σάλο στους κύκλους του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, ενώ οι εκβιαζόμενοι μουσουλμάνοι βλέπουν για πρώτη φορά να γράφονται δημόσια όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Την επόμενη ημέρα ο γνωστός Δικηγόρος από την Ξάνθη μπαίνει στο στόχαστρο κατευθυνόμενων δημοσιογράφων που εκτελούν εντολές του Προξενείου, ενώ αναγκάζει τους Ψευτομουφτήδες να ταξιδέψουν στην Τουρκία και να συναντήσουν τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο χρηματοδότης τους.

Σε εκείνη την συνάντηση οι παράτυποι μουφτήδες, πήραν όχι μόνο την στήριξη του Τσαβόσουλγου, αλλά και άλλες οδηγίες για την επικοινωνιακή πολιτική και την πολιτική πίεσης της Ελλάδας μέσα από τα τζαμιά. Ακολούθησαν απίστευτα κυρήγματα μίσους στα Τεμένη της Θράκης, ακόμα και απειλές για όποιον μαθαίνει στα παιδιά του Ελληνικά.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Στέργιος Γιαλάογλου σε νέο του άρθρο (διαβάστε εδώ) και με αφορμή τα κρούσματα στο χωριό Εχίνος σημειώνει «όσο για τον κ.Μέτε έχουμε κουραστεί να το λέμε: Ο άνθρωπος συνειδητά πρακτορεύει συμφέροντα άλλης χώρας στην Ελλάδα, δεν έχει αισθήματα για την χώρα του και η γλώσσα του είναι εμπρηστική, προκλητική, καθοδηγούμενη. Ως παραγγελιοδόχος του τουρκικού προξενείου, ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα και στρατηγική, εχθρική για τη Ελλάδα. Εκτιμώ ότι η δράση του ξεφεύγει πλέον από κάθε όριο και πρέπει να ελεγχθεί για συνειδητή διέγερση σε αμοιβαία διχόνοια.»

Μετά από δύο 24ωρα σε δικό μου άρθρο με τίτλο Ο Ψευτομουφτής Ξάνθης πέρασε το όριο στον Εχίνο σημείωνα «αυτή την φορά όμως η δράση του καταδικασμένου για μίσος ψευτομουφτή είχε άμεσο αντίκτυπο. Η μόνιμη πρακτική του να ακολουθεί ανθελληνική δράση έχει μακροχρόνια αρνητικά αποτελέσματα στους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Μύκης, όπως είναι η απομόνωση, η αποφυγή ένταξης στην σύγχρονή ελληνική κοινωνία, η αποφυγή λήψης ελληνικής παιδείας και η γενικότερη αποφυγή μόρφωσης, για να μπορεί να ασκεί ανεμπόδιστα την επιρροή του ποντάροντας στο θρησκευτικό συναίσθημα που το μετατρέπει σε φανατισμό.»

Αποτέλεσμα των παραπάνω, μέσα σε λίγες ώρες τόσο ο Στέργιος Γιαλάογλου όσο και εγώ ο ίδιος, δεχτήκαμε δεκάδες επιθέσεις τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και στους προσωπικούς μας λογαριασμούς των e-mails. Όμως αυτό δεν ήταν κάτι καινούριο και όχι τόσης σημασίας.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο παράτυπος μουφτής, καταδικασμένος Αχμέτ Μετέ αναγκάστηκε την επόμενη ημέρα να επισκεφθεί τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα για να πάρει εκ νέου στήριξη και να δείξει στους οπαδούς του ότι έχει την συμπαράσταση του Τουρκικού Κράτους. Είναι τέτοια η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει από τα παραπάνω άρθρα, που κινδυνεύει να χάσει την επιρροή του στο στρατό του Τουρκικού Προξενείου

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος. Όπως και στην περίπτωση της επίσκεψης στον Τούρκο υπουργό εξωτερικών στην οποία πήρε οδηγίες για την δράση του, έτσι και στην επίσκεψη του στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, πήρε οδηγίες για την στάση του απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία. Τις επόμενες ημέρες αυτό θα επιβεβαιωθεί με την δράση του, η οποία μπορεί να μην γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό, αποτυπώνεται όμως από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.