Πάνω από 1,000 άτομα έχουν συλληφθεί στη Γαλλία από τη στιγμή που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2016

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve δήλωσε ότι η γαλλική αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από 1.000 ανθρώπους από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2016 στη χώρα.

«Από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, η αστυνομία έχει διεξάγει περισσότερες από 1.000 συλλήψεις, ως αποτέλεσμα 600 άνθρωποι συνελήφθησαν και 56 καταδικάστηκαν,» είπε σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα La Provence.

Σημείωσε επίσης ότι 34 άτομα είχαν απελαθεί από τη Γαλλία.

Η Γαλλία φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2016, το οποίο ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου και πρόκειται να λήξει στις 10 Ιουλίου. Παρά το γεγονός ότι η Αγγλία ήταν η πρώτη που κατέκτησε τη φήμη για συμμετοχή σε ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμό, άλλοι σύνδεσμοι φιλάθλων ποδοσφαίρου οι αυτοαποκαλούμενοι «ultras» από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία και άλλες χώρες έχουν γίνει όλο και πιο βίαιοι, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ φιλάθλων αντίπαλων εθνών.

Ίσως οι πιο διαβόητοι «ultras» τα τελευταία χρόνια ήταν οι Ουκρανοί εθνικιστές οι οποίοι φέρεται να ευθύνονται για τις συγκρούσεις την 2η Μαΐου 2014 στην Οδησσό  που τελικά οδήγησαν στην πυρκαγιά στο κτήριο των Συνδικάτων , που στοίχισε δεκάδες ζωές.

πηγή: sputniknews.com

Via Diplomacy