Πάνος Καμμένος: «Υπουργός Άμυνας είμαι εγώ. Τελείωσαν οι εποχές που τις σημαίες έπαιρναν οι αέρηδες»

Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην Τουρκία και στον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στον Σκάι και στον Γιώργο Αυτιά.

«Ας τολμούσε να πατήσει το πόδι του σε νησί. Να δούμε πως και αν θα έφευγε από εκεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος απαντώντας στη δήλωση του τούρκου υπουργού ότι αν ήθελαν θα ανέβαιναν στα Ίμια, κάτι που άλλωστε έχουν ξανακάνει.
Ο κ. Καμμένος έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι «η πολιτική Σημίτη και Πάγκαλου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Δεν θα πατήσει κανείς ελληνικό νησί».

«Υπουργός Άμυνας είμαι εγώ. Τελείωσαν οι εποχές που τις σημαίες έπαιρναν οι αέρηδες», πρόσθεσε, ρίχνοντας «καρφιά» για τους προκατόχους του.
«Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός», είπε διαμηνύοντας ότι «οποιαδήποτε πρόκληση απαντάτε. Οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζεται.

Χαρακτήρισε την προκλητικότητα της Τουρκίας ως «κινήσεις πανικού» και την απέδωσε στην προεκλογική περίοδο, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις».

real.gr

Via Diplomacy