Πούτιν – Και άλλα όπλα στην Τουρκία μετά τους S-400

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400,είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα και την Άγκυρα.

«Σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις για συμφωνίες και για άλλα οπλικά συστήματα πέραν των S-400.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και άλλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι θα συζητηθεί και η ολοκλήρωση του αγωγού Turkstream που θα ενώσει ενεργειακά τις δύο χώρες, καθώς και η προγραμματισμένη κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων κοινών επιχειρήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το σημερινό συμβούλιο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via Diplomacy