Ρώσια: Ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση Malaysia Airlines ήταν από την Ουκρανία

Νέα στοιχεία παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το οποίο το Boeing 777 της Μαλαισιανής Αεροπορίας που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014 δεν έγινε από τους Ρώσους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο πύραυλος που οδήγησε στο θάνατο τους 298 ανθρώπους της πτήσης της , προερχόταν από τα οπλοστάσια του ουκρανικού στρατού και όχι από τη Ρωσία.

Ο Νικολάι Παρσίν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πυραύλων και Πυροβολικού του υπουργείου Άμυνας, σε συνέντευξη του την Δευτέρα δήλωσε ότι, αναλύοντας τα θραύσματα του πυραύλου 9Μ38, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες μπόρεσαν να «διαβάσουν» τον μοναδικό αύξοντα αριθμό του πυραύλου – 8868720 , όπου το 86 αντιπροσωπεύει το έτος παραγωγής του πυραύλου και το 8720 είναι ο αύξων αριθμός του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο εν λόγω πύραυλος κατασκευάστηκε στο Dolgoprudny, έξω από τη Μόσχα, το 1986, και στις 29 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους στάλθηκε με τραίνο για την αντιαεροπορική μονάδα της πολεμικής αεροπορίας 20152 – 223 που σταθμεύει στην Ουκρανία.
Το 1986, η μονάδα ήταν τμήμα της Στρατιωτικής Περιφέρειας των Καρπαθίων και εγκαταστάθηκε στην περιοχή Terebovlya, Ternopil.

Μετά τη Σοβιετικής Ένωσης, η ταξιαρχία έγινε μέρος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σήμερα βρίσκεται στην πόλη Stryi.

(πηγή: sputniknews)

Via Diplomacy