Ρωσικό ΥΠΕΞ για την κρίση στην Βενεζουέλα – Να ξεκινήσει διάλογος χωρίς προϋποθέσεις

Η κρίση στην Βενεζουέλας θα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας υπεύθυνης διαδικασίας και μιας διαπραγμάτευσης χωρίς προϋποθέσεις, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση την Τρίτη.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να παραιτηθούν από τη χρήση βίας. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε ταραχές και αιματοχυσία», αναφέρει η δήλωση.

Στην ίδια ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα «αντί να προσπαθήσει ειρηνικά να διευθετήσει τις πολιτικές διαμάχες, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα υιοθέτησε μια πορεία κλιμάκωσης της σύγκρουσης, προκαλώντας παραβιάσεις της δημόσιας τάξης και συγκρούσεις με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων»

Ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων γειτόνων της Βενεζουέλας, να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Τους προέτρεψε επίσης να στηρίξουν την επιστροφή της Βενεζουέλας στην πορεία της σταθερής και σταθερής ανάπτυξης μέσω του διαλόγου μεταξύ όλων των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων της χώρας αυτής.

 

Via Diplomacy